Těsto: | |||||
vejce | 6 ks | moučkový cukr | 6 lžic | olej | 2 lžíce |
polohrubá mouka | 6 lžic | prášek do pečiva | 1/2 lžička | kakaový prášek | 3 lžíce |
Krém: | |||||
máslo | 250 g | měkký tvaroh | 500 g | moučkový cukr | 150 g |
Poleva: | |||||
smetana ke šlehání | 250 ml | hořké kakao | 2 lžíce | jemně nastrouhaná hořká čokoláda | 150 g |
Máte rádi míša řezy? Zkuste si je upéct podle tohoto receptu. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout. Pak se můžete těšit z vynikajícího dezertu.
Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a ušlehaný tuhý sníh. Vytvořené těsto pečeme v předehřáté troubě asi 10 min. při 180°C na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu. Po upečení piškot necháme vychladnout.
Než piškot vychladne, umícháme jemný krém z tvarohu, másla a cukru. Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu zatuhnout.
Připravíme si polevu:
Do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.
Zase můžete dát vychladit nebo vyčkejte, až čokoládová poleva ztuhne a dezert, tak drží svůj tvar.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI