Mléčná skořicová rýže se Šmakounem zpět

Ingredience:
rýže carnarolli70 gplnotučné mléko300 mlŠmakoun s příchutí švestky a skořice100 g
bio vanilkový cukr (který obsahuje třtinový cukr a pravou vanilku)20 gbio skořicový cukr20 grum1 lžíce
neslazená švestková povidla1 lžícekousky mandlí na posypání
rýže carnarolli 70 g, plnotučné mléko 300 ml, Šmakoun s příchutí švestky a skořice 100 g, bio vanilkový cukr (který obsahuje třtinový cukr a pravou vanilku) 20 g, bio skořicový cukr 20 g, rum 1 lžíce, neslazená švestková povidla 1 lžíce, kousky mandlí na posypání

Příprava

Znáte šmakouna? Šmakoun je potravina vyrobená tepelnou úpravou vaječného bílku. Neobsahuje cukr, tuk, lepek ani cholesterol a naopak obsahuje velké množství bílkovin. Je tedy ideální pro ty, co hubnou, drží si linii nebo aktivně sportují. Šmakouna naleznete téměř v každém supermarketu, v prodejnách zdravé výživy a v některých fitness centrech. Šmakoun existuje v několika příchutích - od neutrální chuti až po brusinku a goji. Já pro dnešní recept zvolila právě novou příchuť šmakouna, švestku se skořicí. Musím říct, že tato mléčná rýže do mě spadla během několika minut, protože je prostě úžasná! :-) Oba dva druhy cukrů, které jsem do mléčné rýže použila koupíte například v obchodě Náš Grunt, stejně jako povidla, které jsou vyrobené pouze ze švestek a není v nich obsažen cukr ani konzervanty.

1. Rýži propláchněte a dejte ji do menšího hrnce nebo rendlíku.
2. K rýži přilijte mléko.
3. Na středním stupni (já mám na indukci stupňů 9 a vařila jsem rýži na 6) vařte rýži s mlékem za občasného míchání 20 - 30 minut než bude rýže měkká a mléko zredukované.
4. Během toho, co rýže s mlékem vaří do ní přidejte oba druhy cukrů a lžíci rumu.
5. Mezitím si nakrájejte na drobné kousky šmakouna.
6. Když je mléčná rýže uvařená, přidejte k ní šmakouna a důkladně vše promíchejte.
7. Rýži přesuňte na talíř, nahoru dejte lžíci povidel a nakonec vše posypejte nasekanými mandlemi.

2015-01-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI