Ingredience: | |||||
bulgur | 100 g | mléko (já použila kokosové) | cca 400 ml | skořice | 1/2 lžičky |
sůl | špetka | med | 2 lžičky | zralé fíky | 2 ks |
semínka granátového jablka | 1 lžíce | chia semínka | 2 lžičky |
Poslední dobou se mi ráno nechce vstávat. Je to tím, že venku je ještě tma a počasí už také za moc nestojí. Proč si tedy ráno nezpříjemnit něčím barevným a hlavně dobrým. Mléčnou rýži zná každý, ale jelikož jsem si místo rýže oblíbila bulgur, zkusila jsem tuto dobrotu právě s bulgurem. Když jsem si mléčný bulgur ozdobila fíky, semínky granátového jablka a chia semínky v tu chvíli mi bylo jedno, že je šest hodin ráno, venku je tma jako v pytli a dítko už rozhodně znova spát nepůjde. Tak vítám další nový den.
Bulgur si uvaříme dle návodu na obalu, jen místo vody použijeme mléko. Tedy bulgur propláchneme horkou vodou a vaříme v mléce se špetkou soli a skořicí cca 15 minut. Poté necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Mezitím si nakrájíme fíky a vyloupeme semínka granátového jablka. Do bulguru pak přimícháme med a servírujeme ozdobené nakrájenými fíky, semínky granátového jablka a chia semínky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI