Moka cukroví zpět

Těsto:
hladká mouka200 gcukr moučka70 grostlinný tuk140 g
mleté vlašské ořechy40 gžloutek1 ksmletá káva2 lžičky
rozpustná káva2 lžičkyskořice špetkaholandské kakao CARLA Chocolate20 g
Krém:
máslo250 gcukr8 lžicrozpustná káva2 lžíce
mletá káva2 lžíce
hladká mouka 200 g, cukr moučka 70 g, rostlinný tuk 140 g, mleté vlašské ořechy 40 g, žloutek 1 ks, mletá káva 2 lžičky, rozpustná káva 2 lžičky, skořice špetka, holandské kakao CARLA Chocolate 20 g, máslo 250 g, cukr 8 lžic, rozpustná káva 2 lžíce, mletá káva 2 lžíce

Příprava

Dnes mají svátek Jitušky, takže i moje maminka. A dětem dnes přijde návštěva z nebíčka i peklíčka, takže doma budeme mít vzrůšo. Užijte si prima den, a kdo bude péci nějaké to cukrovíčko, tak mu třeba přijde vhod dnešní receptík.

Vypracujeme těsto, vyválíme z něj plát silný asi 3mm, vykrájíme tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C.

Zdobení
Potíráme bílou čokoládovou polevou, rozpuštěnou ve vodní lázni s trochou tuku a na ozdobu dáme čokoládové kávové zrnko. Bílou polevu používám od CARLA Chocolate v sáčku, nebo jako pecky.

2016-12-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI