Drobenka: | |||||
máslo | 100 g | polohrubá mouka | 250 g | cukr | 100 g |
prášek do pečiva | 1 lžička | ||||
Tvarohový krém: | |||||
měkký tvaroh | 250 g | vejce | 1 ks | mléko | 2 dcl |
cukr | dle chuti | čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz...) | dle chuti |
Jak jste si už mohli všimnout, sladkosti a koláče nejsou úplně můj šálek kávy. Když jsem byla naposled s kamarádkou na večeři, tak jsem si jako dezert objednala další porci Roastbeefu. Naopak můj drahý otec ke své odpolední kávě koláček potřebuje. No a protože momentálně funguje jako chůva, musím mu tuto službu nějak oplatit.
Tento koláč je rychlý, snadný a opravdu dobrý. No a vzhledem k množství ovoce na zahradě ho rozhodně nedělám naposledy.
Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty.
Ušlehejte tvaroh s vejcem a mlékem a oslaďte dle chuti.
Na dno dortové formy, nebo remosky nasypejte 2/3 hotové drobenky a lehce umačkejte. Na drobenku nalijte tvarohový krém. Na krém naskládejte ovoce a posypejte zbytkem drobenky.
Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 minut. Stejně dobře jde koláč péct i v remosce. Pokud se vám bude koláč připalovat, tak ho přikryjte alobalem.
Podávejte vychlazený.
Uvedené suroviny jsou na koláč o průměru cca 27 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI