Ingredience: | |||||
hladká mouka | 250 g | polohrubá mouka | 250 g | sůl | špetka |
žloutek | 3 ks | vlahé mléko | cca 200 - 250 ml | citronová kůra | dle chuti |
cukr | 100 g | rozpuštěné vlahé máslo | 120 g | droždí (rozdrobené droždí, trošku cukru a vlahé mléko a necháme vzejít) | 3/4 kostky |
vanilkový cukr | 1 ks | ||||
Tvarohová náplň: | |||||
tvaroh | 500 g | cukr | dle chuti | citronová kůra | dle chuti |
žloutky | 2 ks | vanilkový pudink v prášku | 1 ks | bílky - sníh | 2 ks |
Povidlová náplň: | |||||
povidla | dle potřeby | rum | dle chuti | nastrouhaný perník | dle chuti |
Drobenka: | |||||
polohrubá mouka | dle potřeby | cukr | dle potřeby | máslo | dle potřeby |
Koláčky z kynutého těsta, které si můžete naplnit vším, co máte rádi. U nás jsme tentokrát zvolili povidla a tvaroh.
Suroviny dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Pak těsto rozdělíme na stejně velké dílky, uděláme z nich placičky a poklademe tvarohovou náplní. Zabalíme do kuličky, na plechu do každé vytlačíme větší důlek a koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak důlky naplníme povidly a posypeme drobenkou. Necháme 15 minut na plechu ještě kynout a pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 stupňů. Ještě horké pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI