Moučník z kakaových sušenek a oříškové chalvy s hruškami zpět

Korpus:
kakaové sušenky (kakaové věnečky)150 gzměklé máslo80 goříšková chalva180 g
Náplň:
menší hrušky (nebo 4 velké)8 kscitronová šťáva2 lžíceměkký tvaroh750 g
vejce3 ksmoučkový cukr100 gvanilkový cukr2 ks
vanilkový puding1 ksrozpuštěné máslo160 g
kakaové sušenky (kakaové věnečky) 150 g, změklé máslo 80 g, oříšková chalva 180 g, menší hrušky (nebo 4 velké) 8 ks, citronová šťáva 2 lžíce, měkký tvaroh 750 g, vejce 3 ks, moučkový cukr 100 g, vanilkový cukr 2 ks, vanilkový puding 1 ks, rozpuštěné máslo 160 g

Příprava

Moučník, který jsem dnes upekla k odpolední kávě je lahodný. Ovoce můžete měnit dle svých chutí.

V sáčku rozdrtíme sušenky a chalvu s oříšky (nebo v sekáčku) a smícháme se změklým máslem. Tuto hmotu dáme na chvíli do chladu. 

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědly. Tvaroh vyšleháme s vejci oběma cukry a pudinkovým práškem, který jsme rozmíchali ve vlažném másle. Pudink získá smícháním s vlažným rozpuštěným máslem hustší konzistenci. Sušenkovou drť s chalvou a máslem upěchujeme do máslem vymazané koláčové keramické formy. Tvarohovou hmotu s pudinkem přemístíme na upěchovaný korpus a naskládáme na ni poloviny připravených hrušek.

Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Posypeme drcenou chalvou.

2018-02-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI