Korpus: | |||||
kakaové sušenky (kakaové věnečky) | 150 g | změklé máslo | 80 g | oříšková chalva | 180 g |
Náplň: | |||||
menší hrušky (nebo 4 velké) | 8 ks | citronová šťáva | 2 lžíce | měkký tvaroh | 750 g |
vejce | 3 ks | moučkový cukr | 100 g | vanilkový cukr | 2 ks |
vanilkový puding | 1 ks | rozpuštěné máslo | 160 g |
Moučník, který jsem dnes upekla k odpolední kávě je lahodný. Ovoce můžete měnit dle svých chutí.
V sáčku rozdrtíme sušenky a chalvu s oříšky (nebo v sekáčku) a smícháme se změklým máslem. Tuto hmotu dáme na chvíli do chladu.
Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědly. Tvaroh vyšleháme s vejci oběma cukry a pudinkovým práškem, který jsme rozmíchali ve vlažném másle. Pudink získá smícháním s vlažným rozpuštěným máslem hustší konzistenci. Sušenkovou drť s chalvou a máslem upěchujeme do máslem vymazané koláčové keramické formy. Tvarohovou hmotu s pudinkem přemístíme na upěchovaný korpus a naskládáme na ni poloviny připravených hrušek.
Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Posypeme drcenou chalvou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI