Moučník z ovesných vloček s pudinkem a jahodami zpět

Korpus:
polohrubá mouka (mandlová mouka)2 hrnkyovesné vločky3/4 hrnkuvejce3 ks
mléko1 a půl hrnkutřtinový cukr1/2 hrnkuolej3/4 hrnku
prášek do pečiva1 ksdrcené mandle2 lžíce
Náplň:
mléko600 mlcukr dle chutivanilkový pudink2 ks
máslo180 g
Zdobení:
jahody či jiné ovoce dle chuti
polohrubá mouka (mandlová mouka) 2 hrnky, ovesné vločky 3/4 hrnku, vejce 3 ks, mléko 1 a půl hrnku, třtinový cukr 1/2 hrnku, olej 3/4 hrnku, prášek do pečiva 1 ks, drcené mandle 2 lžíce, mléko 600 ml, cukr dle chuti, vanilkový pudink 2 ks, máslo 180 g, jahody či jiné ovoce dle chuti

Příprava

Tento moučník stojí určitě za vyzkoušení. Ovesné vločky i mandle udělají výbornou chuť a v teplých dnes osvěží i vychladlý pudink s ovocem.

Vejce ušleháme s cukrem, olejem a mlékem. Pramínek přidáváme mouku s ovesnými vločkami, smíchanou s práškem do pečiva. Vše zlehka promícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova, cca 30 - 35 minut.

Mezitím uvaříme podle návodu pudinky. Necháme vychladnout a vmícháme změklé máslo. Na pudink poklademe ovoce. 

Moučník uložíme do chladu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-06-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI