Moučník z povidel a divokých brusinek zpět

Ingredience:
povidla125 gdivoké brusinky125 gcukr krystal nebo stevie150 g
hladká mouka110 gpolohrubá mouka110 gprášek do pečiva nebo soda1/4 lžičky
máslo130 gvejce4 kshorká voda4 lžíce
šlehačka Dr. Oetker + mléko dle návodu2 ksztužovač šlehačka za studena Dr. Oetker1 ksmáslo na vymazání plechu
Na zdobení:
strouhaná čokoláda dle chutiMozartovy koule dle chuti
povidla 125 g, divoké brusinky 125 g, cukr krystal nebo stevie 150 g, hladká mouka 110 g, polohrubá mouka 110 g, prášek do pečiva nebo soda 1/4 lžičky, máslo 130 g, vejce 4 ks, horká voda 4 lžíce, šlehačka Dr. Oetker + mléko dle návodu 2 ks, ztužovač šlehačka za studena Dr. Oetker 1 ks, máslo na vymazání plechu, strouhaná čokoláda dle chuti, Mozartovy koule dle chuti

Příprava

Dnes jsem opět experimentovala a zkusila upéct něco dobrého ke kávě. Výsledek byl výborný, takže určitě doporučuji upéct.

Nejdříve rozpustíme máslo a vyšleháme jej s brusinkami a povidly. Vejce s vodou a cukrem ušleháme do husté pěny. Do pěny z vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a brusinkami a pramínkem přidáváme mouku s práškem do pečiva.

Směs nalijeme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme v troubě na 180 stupňů 25 minut.

Šlehačku a ztužovač vyšleháme a rozetřeme na vychladlou buchtu. Moučník dáme přes noc do chladu. Zdobíme strouhanou čokoládou a Mozartovými koulemi.

2017-05-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI