Ingredience: | |||||
kvalitní mléčná nebo hořká čokoláda na vaření | 200 g | máslo | 50 g | celá vejce + 1 bílek | 4 ks |
kávový likér nebo 4 lžičky silného espressa | 2 lžíce | sůl | špetka |
Čokoládová pěna je dezert, který jsem ochutnala poprvé ve Francii, protože je to tak trochu dezert národní, ale v rodině, kde jsem bydlela, jsme ho vlastně nikdy nepřipravovali, to spíše čokoládový dort. Tento recept nicméně mám z Francie, tak by snad bylo možné prohlásit, že je to ta pravá čokoládová pěna. Stále je ale (i pro mě) otázka, jestli je lepší recept na pěnu bez smetany nebo se smetanou. Myslím, že mám vlastně ráda obě varianty....
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI