Mozaiková bábovka s tvarohem, mákem a rozinkami zpět

Ingredience:
vejce3 kscukrcca 150 gpolohrubá mouka280 g
mléko100 mlolej50 mljedlá soda1 lžička
mandlový pudink1 balíček
Náplň:
měkký tvaroh500 gžloutek1 ksvanilkový cukr1 balíček
vanilkový pudink1 baličekmléko100 mlrozinky hrst
Na prosypání do mozaiky:
mletý mák s cukrem100 g
vejce 3 ks, cukr cca 150 g, polohrubá mouka 280 g, mléko 100 ml, olej 50 ml, jedlá soda 1 lžička, mandlový pudink 1 balíček, měkký tvaroh 500 g, žloutek 1 ks, vanilkový cukr 1 balíček, vanilkový pudink 1 baliček, mléko 100 ml, rozinky hrst, mletý mák s cukrem 100 g

Příprava

Protože jsem dělala den předem domácí buchty s nádivkami a zbyly mi nádivky, udělala jsem ze všeho pak tuto bábovku. Krásně se vydařila, mozaika do tvaru leknínku, aniž bych věděla, že takto při řezu bábovka bude vypadat.

Cukr s vejci vyšleháme, přidáme postupně olej, mléko a nakonec přidáme mouku se sodou a pudingem.
Tvaroh smícháme s uvedenými surovinami a mák máme připraven od buchet, aneb jej umele a smícháme s cukrem.
Vyšlehané těsto nalijeme do jedné třetiny silikonové formy na bábovku, na těsto nalijeme jednu polovinu tvarohové náplně s rozinkami, posypeme mákem s cukrem, opět nalijeme 1/3 těsta a dokola dál zase: tvaroh, mák a nakonec zalijeme poslední třetinou těsta. Dáme péci do rozehřáté trouby na 160 - 180 stupňů na 55 - 60 minut. Zkoušíme špejlí, tvaroh se peče v bábovce dlouho. 
Necháme chladnout na mřížce.

2016-01-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI