Ingredience: | |||||
rostlinný tuk | 250 g | cukr moučka | 200 g | žloutek | 3 ks |
tvaroh ve vaničce | 250 g | polohrubá mouka | 250 g | prášek do pečiva | 1 ks |
vanilkový cukr | 1 ks | bílky (na sníh) | 3 ks | kakao | dle potřeby |
Mám pro vás tip na něco sladkého k odpolední kávičce nebo čaji. Tato bábovka je díky tvarohu úžasně vláčná, rozhodně to není bábovka "dusivka".
Veškeré sypké ingredience - mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr - promícháme a pak přidáme 3 žloutky, tvaroh a rozpuštěnou nebo změklý tuk. Vše necháme v robotu pořádně promíchat a nakonec ručně vmícháme sníh.
Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao. Obě těsta střídavě lijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Pečeme zvolna při 180°C asi 45 minut. Hotovou bábovku vyndáme z trouby, položíme na ni talíř a překlopíme. Pokud by nám vychladla ve formě, špatně by se vyklápěla.
VENDY TIP! Pokud do světlého těsta přidáte oříšky, nebo vaječný likér, získá tak bábovka úplně šmrnc! Tak neváhejte vyzkoušet i jiné varianty, stojí to za to!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI