Ingredience: | |||||
tučný tvaroh ve vaničce | 250 g | máslo, změklé + na vymazání formy | 200 g | pískový cukr | 200 g |
vejce (bílky a žloutky zvlášť) | 4 ks | mouka (150g hladké a 150g polohrubé) | 300 g | vanilkový cukr | 1 sáček |
prášek do pečiva | 1 sáček | kakao | 3 - 4 lžíce | rum | 2 - 3 lžíce |
hrubá mouka | na vysypání formy |
Tvarohové bábovky na všechny možné způsoby to je moje. Miluji, že nejsou suché, ale vláčné a jemné zároveň. Dnes Vám zde aktualizuji můj nejoblíbenější recept a to na mramorovou bábovku s tvarohem a rumem.
Nejprve si vyšleháme z bílků krásně tuhý sníh a troubu předehřejeme na 170°C. Poté si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu.
Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme rum, vanilkový cukr a máslo. Opět vyšleháme a nyní je čas přidat tvaroh. Dobře spojíme. Obě mouky spojíme dohromady a vsypeme do nich kypřící prášek. Vše nasypeme k tvarohové směsi a dobře promícháme. Nyní opatrněji "vpracujeme" tuhý sníh.
Část těsta dáme bokem a smícháme s kakaem, můžeme přidat i pár lžic mléka, aby kakaová část nebyla tak tuhá.
Nyní už jen podle chuti vrstvíme kakaovou a světlou část. Dáme péct do trouby, dokud nevyjde špejle z těsta čistá, trvá to poměrně dlouho, cca 45 - 50 minut.
Necháme dobře vychladnout a podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem nebo politou čokoládou.
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI