Korpus: | |||||
BeBe vanilkové sušenky | 1 balení | mléko | 2 lžíce | máslo nebo Hera | 70 - 90 g |
tuk | na vymazání formy | ||||
Tvarohový krém: | |||||
tvaroh | 2 vaničky | bílý jogurt | 1 malý kelímek | celé vejce | 1 ks |
žloutek | 1 ks | bramborový škrob | 1 rovná lžíce | sůl | špetka |
med | 1 lžíce | moučkový cukr | 2 lžíce | vanilkový cukr/přírodní vanilka | 1 ks |
holandské kakao | 1 lžička |
Po hodně dlouhé době jsem se pustila do pečení klasického receptu bez ovesných vloček a přízviska zdravé. Když se má hřešit, tak pořádně! Upečte si se mnou dnešní tvarohový koláč dvou barev a potěšte i vy své chuťové pohárky.
Rozdrtíme vanilkové sušenky a zalijeme dvěma lžícemi mléka a rozpuštěným máslem nebo herou. Promícháme a směsí naplníme dno dortové formy vymazané tukem, dobře udusáme. Korpus dáme chladit do lednice a připravíme si náplň.
Na tu smícháme tvarohy, bílý jogurt, jedno celé vejce a jeden žloutek, rovnou polévkovou lžíci bramborového škrobu, špetku soli, lžíci medu, lžíce cukru moučka a trochu přírodní vanilky z lusku. Nyní 2/3 nalijeme na vychladlý korpus ve vymazané formě a do třetí části krému přidáme lžičku kakaa. "Nacákáme" kakaový krém na vrch dortu a nožem vytvoříme vzor.
Pečeme v předem vyhřáté troubě nejprve 30 minut na 190°C a poté 15 - 25 minut na 170°C.
Užijte si krásný den a dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI