Mramorový cheesecake zpět

Korpus:
BeBe vanilkové sušenky1 balenímléko2 lžícemáslo nebo Hera70 - 90 g
tuk na vymazání formy
Tvarohový krém:
tvaroh2 vaničkybílý jogurt1 malý kelímekcelé vejce1 ks
žloutek1 ksbramborový škrob1 rovná lžícesůl špetka
med1 lžícemoučkový cukr2 lžícevanilkový cukr/přírodní vanilka1 ks
holandské kakao1 lžička
BeBe vanilkové sušenky 1 balení, mléko 2 lžíce, máslo nebo Hera 70 - 90 g, tuk na vymazání formy, tvaroh 2 vaničky, bílý jogurt 1 malý kelímek, celé vejce 1 ks, žloutek 1 ks, bramborový škrob 1 rovná lžíce, sůl špetka, med 1 lžíce, moučkový cukr 2 lžíce, vanilkový cukr/přírodní vanilka 1 ks, holandské kakao 1 lžička

Příprava

Po hodně dlouhé době jsem se pustila do pečení klasického receptu bez ovesných vloček a přízviska zdravé. Když se má hřešit, tak pořádně! Upečte si se mnou dnešní tvarohový koláč dvou barev a potěšte i vy své chuťové pohárky.

Rozdrtíme vanilkové sušenky a zalijeme dvěma lžícemi mléka a rozpuštěným máslem nebo herou. Promícháme a směsí naplníme dno dortové formy vymazané tukem, dobře udusáme. Korpus dáme chladit do lednice a připravíme si náplň. 

Na tu smícháme tvarohy, bílý jogurt, jedno celé vejce a jeden žloutek, rovnou polévkovou lžíci bramborového škrobu, špetku soli, lžíci medu, lžíce cukru moučka a trochu přírodní vanilky z lusku. Nyní 2/3 nalijeme na vychladlý korpus ve vymazané formě a do třetí části krému přidáme lžičku kakaa. "Nacákáme" kakaový krém na vrch dortu a nožem vytvoříme vzor.

Pečeme v předem vyhřáté troubě nejprve 30 minut na 190°C a poté 15 - 25 minut na 170°C.

Užijte si krásný den a dobrou chuť.

2018-01-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI