Mramorový koláč s mákem, švestkami a žmolenkou zpět

Ingredience:
vypeckované švestky400 gzměklé máslo150 gtřtinový cukr160 g
kokosové mléko nebo likér4 lžícepolohrubá mouka250 gprášek do pečiva3/4 balíčku
bílý jogurt200 gmletý mák4 lžíceovesné vločky2 lžíce
Žmolenka:
třtinový cukr100 gmáslo100 ghrubá mouka100 g
vypeckované švestky 400 g, změklé máslo 150 g, třtinový cukr 160 g, kokosové mléko nebo likér 4 lžíce, polohrubá mouka 250 g, prášek do pečiva 3/4 balíčku, bílý jogurt 200 g, mletý mák 4 lžíce, ovesné vločky 2 lžíce, třtinový cukr 100 g, máslo 100 g, hrubá mouka 100 g

Příprava

Pojďme si upéct něco dobrého k odpolední kávě. Dnes mramorový koláč, kde jsem místo kakaa použila na mramorování mák a bylo to výborné.

Ze změklého másla, třtinového cukru a kokosového mléka ušleháme krém. Postupně přidáváme vejce mouku s práškem do pečiva i s mletým mákem, ovesné vločky a jogurt. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Rozpůlené švestky vložíme do těsta. Posypeme žmolenkou, kterou připravíme z třtinového cukru, másla a hrubé mouky. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.

2017-08-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI