Ingredience: | |||||
vypeckované švestky | 400 g | změklé máslo | 150 g | třtinový cukr | 160 g |
kokosové mléko nebo likér | 4 lžíce | polohrubá mouka | 250 g | prášek do pečiva | 3/4 balíčku |
bílý jogurt | 200 g | mletý mák | 4 lžíce | ovesné vločky | 2 lžíce |
Žmolenka: | |||||
třtinový cukr | 100 g | máslo | 100 g | hrubá mouka | 100 g |
Pojďme si upéct něco dobrého k odpolední kávě. Dnes mramorový koláč, kde jsem místo kakaa použila na mramorování mák a bylo to výborné.
Ze změklého másla, třtinového cukru a kokosového mléka ušleháme krém. Postupně přidáváme vejce mouku s práškem do pečiva i s mletým mákem, ovesné vločky a jogurt. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Rozpůlené švestky vložíme do těsta. Posypeme žmolenkou, kterou připravíme z třtinového cukru, másla a hrubé mouky. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI