Mramorový velikonoční beránek s kokosem zpět

Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnkypoloh. mouka na vysypání1/2 hrnkuovesné mléko1 a 1/2 hrnku
olej1/2 hrnkuvanilkový cukr1 ksprášek do pečiva1 ks
sůl1 špetkamáslo na vymazání formy1 plátek
Na kakaovou část:
kakao2 lžícečokofloky / hořká čokoláda1 bal
Na kokosovou část:
strouhaný kokos8 lžicMoučkový cukr na dokončení
polohrubá mouka 2 hrnky, poloh. mouka na vysypání 1/2 hrnku, ovesné mléko 1 a 1/2 hrnku, olej 1/2 hrnku, vanilkový cukr 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, sůl 1 špetka, máslo na vymazání formy 1 plátek, kakao 2 lžíce, čokofloky / hořká čokoláda 1 bal, strouhaný kokos 8 lžic, Moučkový cukr na dokončení

Příprava

Pomalu jsou tu Velikonoce a internet postupně zaplavují beránci. Tak abych nebyla pozadu, podělím se s vámi o hrnkový recept na čokoládovo-kokosového. Je to vlastně takové univerzální bábovkové těsto, které si podle potřeby vždy upravíme, takže je chuť pokaždé trošku jiná.


Formu na beránka si vymažete tukem a vysypete moukou.
Všechny ingredience ve větší míse vyšleháte v řidší těsto.
To potom rozdělíte na půl.
Do první poloviny ještě zašleháte kakao a čokoládu.
Do druhé kokos.
Těsta vlijete do formy a beránka dáte péct do trouby předehřáté na 180°C.
Beránek je pečený asi za hodinku.
Hotového beránka opatrně vyklopíte z formy a posypete moučkovým cukrem / můžete ho po vychladnutí zalít čokoládou.

Veselé Velikonoce!

2022-04-05 Dezerty

Poznámka

Těsto je hodně variabilní a místo čokolády a kokosu můžete přidat například kávu a rum nebo ořechy.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI