Mřížkové řezy zpět

Ingredience:
polohrubá mouka (250g špaldové + 250g klasické)500 gmáslo160 gcukr (třtinový)200 g
vejce2 ksprášek do pečiva1 ksmléka5 - 6 lžic
rybízová marmeláda nebo povidla2 skleničkycitronová šťáva1 lžícerum1 lžíce
polohrubá mouka (250g špaldové + 250g klasické) 500 g, máslo 160 g, cukr (třtinový) 200 g, vejce 2 ks, prášek do pečiva 1 ks, mléka 5 - 6 lžic, rybízová marmeláda nebo povidla 2 skleničky, citronová šťáva 1 lžíce, rum 1 lžíce

Příprava

Tento recept jsem si opsala před pár lety od babičky mého manžela. Těsto je takové hodně tuhé, jako třené. Péct "mřížák" se mi nikdy moc nechce, přece jen je to pracné, například oproti bábovce. Ale zas to není nic tak hrozného a ta trocha námahy za to stojí. Tak směle do toho.

Máslo, cukr a vejce ušlehejte. Postupně přidejte půlku mouky a mléko. Do zbytku mouky promíchejte prášek do pečiva. Teď přendejte šlehací metly za hnětací. Pokud nemáte, přendejte těsto na vál a propracujte se zbytkem surovin. Pokud metly máte, pokračujte v mísení mouky a zbytku surovin. Robot udělá práci za vás. Hotové těsto je hutné, mírně lepkavé, ale dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Nejlépe to jde mokrýma rukama. Těsto pomažte marmeládou. Ze zbytku těst vytvořte na vále mřížky, podsypávejte polohrubou moukou. Pokud vám zbude těsto, můžete vykrájet ornamenty do mřížek. Pečte na 170°C asi 35 minut. Řezy by měly být zlatavé.

2017-08-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI