Těsto: | |||||
polohrubá mouka | 600 g | změklé máslo | 250 g | vejce | 1 ks |
mléko | 3 lžíce | cukr krupice | 180 g | prášek do pečiva | 1 balíček |
vanilkový cukr | 1 balíček | kůra z citronu | dle chuti | ||
Tvarohová náplň: | |||||
tvaroh | 1 kostka | vejce | 1 ks | moučkový cukr | 3 vrchovaté lžíce |
Rebarborová náplň: | |||||
rebarbora | 500 g | cukr krupice | 50 g | voda | dle potřeby |
škrob | 1 lžička |
Aby to nebyla stále jen samá Asie, tak jsem udělala ještě rebarbový koláč s tvarohem.
Dobře propracované těsto si dejte odležet do lednice. Mezi tím si připravte náplň z tvarohu a rebarbory.
Tvaroh utřete s cukrem a žloutkem. Z jednoho bílku a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně vmícháte k tvarohu.
Rebarboru si opláchněte a tuhá vlákna na spodku řapíku sloupněte. Nakrájejte na kousky a v kastrůlku si z cukru udělejte světlý karamel. K němu dejte trošku vody a rebarboru.
Vše rozvařte a přilijte lžičku škrobu rozmíchanou v trošince vody.
Směs by měla mít konzistenci marmelády.
Mezi tím co bude rebarbora chladnout, tak si vymažte plech máslem a vyložte vrstvou těsta až do okrajů.
Přibližně 300g těsta si ale dejte stranou, abyste mohli na koláči dělat mřížku.
Potřete těsto tvarohem a přelijte rebarborovou náplní.
Ze zbytku těsta utvořte hady a ozdobte koláč. Pokud vám zbude, tak můžete ještě dodělat třeba puntíky jako já.
Koláč se peče na 180°C přibližně 20 minut. Ideální je to ale hlídat a držet se barvy.
Mřížka a okraje musí být dorůžova.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI