Ingredience: | |||||
jogurt | 200 g | celozrnná mouka | 100 g | umleté vločky | 50 g |
velká nastrouhaná mrkev | 3 ks | velké nastrouhané jablko | 1 ks | prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 ballíčku |
bílky - sníh | 3 ks | ||||
Krém: | |||||
plnotučný tvaroh | 1 ks | med | 3 lžíce | skořice | 1 lžička |
Klaudinka měla v pátek svátek, tak jsem přemýšlela, co pro ni připravit. Chtěla jsem něco nového, něco rychlého a něco snadného na čem si pochutná celá rodina.
Mrkvový dort jsem měla už dlouho na seznamu dobrot, které bych jednou ráda vyzkoušela, ale stále jsem ho odkládala. Taky kvůli protikvasinkové dietě jsem se mrkvi dlouho vyhýbala, ale využila jsem příležitosti a pustila se do něj.
Zpětně si klepu na čelo, že jsem ho nezkusila už dřív, protože je naprosto výtečný a sytý.
Nejdříve v jedné míse smícháme sypké suroviny, následně v druhé míse smícháme mokré suroviny a vše zamícháme s vyšlehanými bílky.
Směs přelijeme do menší dortové formy a pečeme přibližně 35 minut na 180°C. Počítejte s tím, že se tento dort řadí mezi "vlhké", tak se nenechte zmást, že stále nebude hotový.
Mezitím, co se dort peče, si připravíme krém smícháním všech ingrediencí.
Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme krémem. Vršek jsem ozdobila stroužky mrkve.
Necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne.
Inspirovala jsem se na webu www.foodclub.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI