Ingredience: | |||||
celá vejce | 2 ks | cukr | 150 g | polohrubá mouka | 350 g |
velká mrkev | 5 ks | mléko | 250 ml | zakysaná smetan | 250 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks | vanilkový cukr | 1 ks | čokoláda nalámaná na kousky | dle chuti |
To si takhle přijde Petik ze školky, zamíří k lednici a vyndává mi mrkve a říká "péct". No co na to říct? Přece mu neřeknu ne. Ale stejný koláč jako minulý týden jsem péct opravdu nechtěla, tak jsem zkusila mrkvové těsto v kombinaci se zakysanou smetanou a čokoládou... A máme bábovku.
Nejprve si vymažeme a vysypeme strouhankou formu na bábovku. V míse si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, zakysanou smetanu, sypké ingredience a vyšleháme těsto. Mrkve oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, čokoládu posekáme a vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do připravené formy. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 60 minut. Před vytažením z trouby, zkontrolujeme špejlí, zdali je bábovka upečená. Poté bábovku ještě teplou otočíme na talíř, vyjmeme z formy, necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI