Mrkvová kaše s patizonem a ořechy zpět

Ingredience:
patizon400 gmrkev300 gmáslo35 g
smetana (12%) nebo mléko60 mlmed1 lžícebrusinky hrst
mandle, lískové ořechy, kešu hrstmuškátový oříšek špetkaskořice1/2 lžičky
sůl špetka
patizon 400 g, mrkev 300 g, máslo 35 g, smetana (12%) nebo mléko 60 ml, med 1 lžíce, brusinky hrst, mandle, lískové ořechy, kešu hrst, muškátový oříšek špetka, skořice 1/2 lžičky, sůl špetka

Příprava

Dnešní podoba zeleninové kaše je ve sladké variantě. Kolikrát jsem zeleninu použila i při přípravě sladkých jídel a i tentokrát mi byla nápomocna. Tato kaše může být skvělou snídaní nebo vydatnou svačinou, záleží jen na vás, kdy se ji rozhodnete připravit.

Nejprve si očistíme a nakrájíme mrkev a patizon. Dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, tak aby byla mrkev i patizon ponořené a vaříme cca 7 minut. Poté necháme vychladnout, scedíme a pomocí šťouchadla na brambory rozšťoucháme. Přidáme ohřátou smetanu (nebo mléko), máslo a vyšleháme. Na závěr vmícháme med, muškátový oříšek a skořici. Podáváme ozdobené směsí ořechů a brusinek.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-09-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI