Těsto: | |||||
vejce | 3 ks | hnědý cukr či jiné sladidlo | 110 g | sůl | špetka |
řepkový olej | 2 lžíce | šťáva z jednoho citronu | dle chuti | větší najemno nastrouhané mrkve | 2 ks |
špaldová mouka | 100 g | bio kypřící prášek | 1 lžička | skořice | 1 lžička |
mletý zázvor | 1 necelá lžičk | ||||
Krém - dětská verze: | |||||
plnotučný tvaroh | dle potřeby | mascarpone | dle potřeby | datlový sirup | dle chuti |
Druhá náplň: | |||||
vyšlehaná šlehačka | 1 kelímek | mascarpone | dle potřeby | vanilkový lusk - vanilka z něj | 1 ks |
skořice | špetka | cukr či jiné sladidlo | dle chuti |
Když už jsem na Velikonoce chtěla udělat roládu, tak jsem chtěla vyzkoušet něco jiného než klasické piškotové. Náhodou jsem na googlu narazila na recept, kde byla použita mrkev do těsta. Nedalo mi to a hned jsem s menší úpravou musela vyzkoušet a opravdu stojí za to.
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, citronovou šťávu, pak vmícháme mrkev a mouku s kypřícím práškem, sodou a kořením (mouku dávám přes sítko) - pečeme na pečícím papíru na 180°C tak 10-15 minut dle výšky těsta.
Ještě za tepla přesunu korpus na čistou utěrku, sundám papír a zamotám na sucho. Nechám vychladnout zamotané. Mezitím vyšlehám krémy, pak roládu rozmotám, natřu a opět zamotám. Nechte odpočinout v lednici tak přes noc či na pár hodin.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI