Mrkvové dortíčky s mascarpone a mandličkou zpět

Ingredience na těsto:
nastrouhaná mrkev250 gmáslo250 gmandlová mouka250 g
vanilkový lusk1 ksžloutky3 ksbílky3 ks
sušený zázvor2 č. lžičkymletá skořice2 č. lžičkykypřící prášek bez fosfátů2 č. lžičky
sůl1 špetkacitron - šťáva1/2 ks
Na krém:
mascarpone200 gzakysaná smetana200 glučina200 g
med2 pol. lžícecitron - šťáva1/2 ks
nastrouhaná mrkev 250 g, máslo 250 g, mandlová mouka 250 g, vanilkový lusk 1 ks, žloutky 3 ks, bílky 3 ks, sušený zázvor 2 č. lžičky, mletá skořice 2 č. lžičky, kypřící prášek bez fosfátů 2 č. lžičky, sůl 1 špetka, citron - šťáva 1/2 ks, mascarpone 200 g, zakysaná smetana 200 g, lučina 200 g, med 2 pol. lžíce, citron - šťáva 1/2 ks

Příprava

Mrkev je nejen zdravá a chutná zelenina, ale je opravdu výborná do nejrůznějších sladkých dezertů. Já tentokrát zvolila malé dortíky, které nejen vypadají božsky, ale také chutnají.

Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy naspeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a špetku soli. Promísíme, přidáme 3 žloutky, nastrouhanou mrkev, mandlovou mouku, změklé máslo a šťávu z 1/2 citronu. Umícháme lepkavé těsto. Ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh a vmísíme do těsta. Na plech vystlaný pečícím papírem vlijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme při 150° cca 20 minut.
Než se upeče korpus na dortíčky, připravíme si krém. Všechny ingredience na krém vyšleháme a dáme vychladnout do lednice.
Z vychladlého a upečeného korpusu vykrajujeme kolečka, potřeme krémem a ozdobíme strouhanou mrkví a mandlí. Dobrou chuť!
2020-11-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladěti
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI