Ingredience: | |||||
velká mrkev | 2 ks | sůl | špetka | vejce | 2 ks |
mléko | 2 šálky | celozrnná mouka | 3,5 šálku | řepkový/arašídový olej | 6 lžic |
skořice | 1/2 lžičky | jedlá soda | 1 rovná lžička | čokoládový protein (nemusí být) | 1,5 odměrky |
holandské kakao | 3 lžíce | med | 3 - 5 lžic | čokoláda (na vaření min 45% či kvalitnější okolo 70%) | 100 g |
Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu vás recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte "šmrnc"!
Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.
Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180°C přibližně po 35 minut.
Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI