Podzim patří k mým oblíbeným ročním obdobím. Ten pocit, když je venku zataženo, prší, je zima a doma teplo, hrnek čaje a z trouby voní mrkvové rohlíčky, je prostě k nezaplacení. Ochutnala jsem je úplnou náhodou, a hned jsem si vyžádala recept. A teď se o něj podělím i s vámi.
Mouku, máslo, jogurt, citronovou kůru, mrkev smícháme a vypracujeme hladké těsto.
Pokud se bude lepit, přidáme trochu mouky.
Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vyválíme tenký kruh (2-3 mm silný), rozdělíme jej na osm trojúhelníčků.
Na každý dáme lžičku povidel a trojúhelníček zatočíme, utěsníme, aby náplň nevytekla, a vytvarujeme do rohlíčku.
Potřeme našlehaným vejcem a pečeme v předehřáté
troubě na 200°C asi 15 minut.