Mrkvové rohlíčky s povidly zpět

Ingredience:
nastrouhaná mrkev180 gmáslo150 gřecký jogurt2 lžíce
hladká mouka300 gcitronová kůra dle chutišvestková povidla dle potřeby
vejce na potření
nastrouhaná mrkev 180 g, máslo 150 g, řecký jogurt 2 lžíce, hladká mouka 300 g, citronová kůra dle chuti, švestková povidla dle potřeby, vejce na potření

Příprava

Podzim patří k mým oblíbeným ročním obdobím. Ten pocit, když je venku zataženo, prší, je zima a doma teplo, hrnek čaje a z trouby voní mrkvové rohlíčky, je prostě k nezaplacení. Ochutnala jsem je úplnou náhodou, a hned jsem si vyžádala recept. A teď se o něj podělím i s vámi. 
Mouku, máslo, jogurt, citronovou kůru, mrkev smícháme a vypracujeme hladké těsto.
Pokud se bude lepit, přidáme trochu mouky.
Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vyválíme tenký kruh (2-3 mm silný), rozdělíme jej na osm trojúhelníčků.
Na každý dáme lžičku povidel a trojúhelníček zatočíme, utěsníme, aby náplň nevytekla, a vytvarujeme do rohlíčku. 
Potřeme našlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. 
2015-11-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
32
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI