Mrkvovo-ananasový moučník z ovesných vloček zpět

Ingredience:
polohrubá mouka2 a 1/2 hrnkuskořice1 lžičkaprášek do perníku1/2 lžičky
vejce3 ksovocný kefír1 a 1/2 hrnkutřtinový cukr1 hrnek
vanilkový cukr1 ksnahrubo nastrouhaná mrkev1 a 3/4 hrnkumeruňkový džem1/2 hrnku
ovesné (žitné) vločky1 hrnekolej1/2 hrnkunakrájené meruňky3 ks
pokrájený ananas150 g
Na povrch:
kokosový puding1 ksmléko1/2 l
polohrubá mouka 2 a 1/2 hrnku, skořice 1 lžička, prášek do perníku 1/2 lžičky, vejce 3 ks, ovocný kefír 1 a 1/2 hrnku, třtinový cukr 1 hrnek, vanilkový cukr 1 ks, nahrubo nastrouhaná mrkev 1 a 3/4 hrnku, meruňkový džem 1/2 hrnku, ovesné (žitné) vločky 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, nakrájené meruňky 3 ks, pokrájený ananas 150 g, kokosový puding 1 ks, mléko 1/2 l

Příprava

Znám různé moučníky z mrkve, ale  tento je s vločkami a politý pudingem. Můžu všem vřele doporučit.

Sypké ingredience (mouku, skořici a1/2 prášku do pečiva) smícháme. Nejdříve našleháme celá vejce s třtinovým cukrem, přidáme olej, ovocné kefírové mléko, čerstvý meruňkový džem a vše vyšleháme do pěny. Přisypeme sypkou smíchanou směs a přidáme postupně pomalu nastrouhanou mrkev, nakrájený nebo rozmačkaný ananas, pokrájené meruňky a ovesné vločky. Vše dobře ještě promícháme a nalijeme do formy s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí. Z mléka a pudingu uvaříme hustý puding, kterým polijeme povrch moučníku.

2017-07-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI