Ingredience: | |||||
vejce | 4 ks | olej | 250 ml | cukr moučka | 100 g |
javorový sirup | 1 lžíce | hladká mouka | 250 g | jedlá soda | 1 lžička |
prášek do pečiva | 1 ks | sůl | špetka | mletá skořice nebo perníkové koření | 1 lžička |
jemně strouhaná mrkev | 300 g | sekané nebo mleté oříšky | 100 g | ||
Tvarohový krém: | |||||
polotučný tvaroh | 250 g | změklé máslo | 50 g | cukr moučka | 2 lžíce |
citronová šťáva | 1 lžíce |
Dnešní dopolední svačina je mrkvovo-ořechový dortík s tvarohovým krémem + presso. Opravdu jsme si pochutnali, a proto jsem Vás nemohla ošidit o receptík.
V robotu vyšlehejte vejce s olejem a cukrem. Vmíchejte mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, sodou a skořicí, přidejte strouhanou mrkev a sekané ořechy. Vše zpracujte v hladké jednolité těsto. Hotové těsto vlijte do dortové formy (26cm), z poloviční dávky dejte do menší dortové formy (20cm - peču většinou já) pečte v troubě předehřáté na 175°C cca 45-60 min.
Po vychladnutí prokrojit a promazat tvarohovým krém, který připravíme smícháním surovin k tomu určených, a nechat v ledničce proležet min. 3 hod.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI