Mrkvový dezert zpět

Ingredience:
jablko4 ks
Krém:
mrkev1 a 1/2 ksdatle10 ksskořice špetka
jablko 4 ks, mrkev 1 a 1/2 ks, datle 10 ks, skořice špetka

Příprava

Velice jednoduchý a rychlý dezert plný mrkve, jablek a datlí ovoněný skořicí.

Jablka si nakrájíme na tenká kolečka, pouze horní a dolní kolečko nepoužíváme na tvorbu dezertu, můžeme v mezičase přípravy sníst. Jakmile jablka dokrájíme, rozmixujeme si mrkev datle a špetku skořice, ochutíme podle své chuti, jak sladké nám vyhovuje. Poté na každé jablečné kolečko namažeme tenkou vrstvu krému na kroužek jablka, mažeme pouze střed, okraje necháme suché, při vrstvení, by pak příliš vytékalo z okrajů. Hotová jablka můžeme podle obrázků nakrájet na 4 díly, nebo jen na 2. Na závěr posypeme skořicí.

Proč jíst mrkev?
Díky vysokému obsahu beta-karotenu má mrkev silné účinky proti stárnutí. Beta-karoten, který tělo přeměňuje na vitamin A, je obzvlášť důležitý pro zdraví očí. Je velmi prospěšný také pro kůži, imunitní a trávicí systém. Spolu s alfa-karotenem působí proti rakovině a pomáhá snižovat riziko srdečního onemocnění. Mrkev má také hodně vlákniny a vody, takže čistí játra, napomáhá detoxikaci a vyrovnává kůži (brání ji proti vráskám). Obsahuje vitaminy C a K, alfa-karoten, beta-karoten, kyselina listová, vápník, železo, křemík a zinek. Vynikající je mrkvová šťáva, maximum zdraví za minimální cenu.

2014-03-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI