Mrkvový korpus: | |||||
velká mrkev nastrouhaná nahrubo | 2 ks | mouka | 2 hrnky | krupicový cukr | 1 hrnek |
prášek do pečiva | 1 balíček | skořice | 2 lžičky | nadrcené kardamonové "lusky" | 4 ks |
mletý zázvor | 1 lžička | mléko | 1 hrnek | vejce | 3 ks |
vanilka | 2 lžičky | nasekané ořechy | 1/2 hrnku | semínka (dýňová, slunečnicová...) | hrst |
Tvarohový krém: | |||||
polotučný tvaroh | 1 ks | moučkový cukr | 3/4 hrnku | zmklé máslo | 3 lžíce |
vanilka | 1 lžička |
Pokud je něco, co mi doma nikdy neprojde (narozdíl od fazolových brownies nebo cuketového perníku), tak je to mrkvový dort. tu mrkev tam zkrátka každý vidí. Normálnímu člověku to neva, u nás doma se to bere ale jako hřích cpát zeleninu do dortu a tak většinou je na mně celý dort spořádat. A mně to vlastně vůbec nevadí! Pokud jdu do kavárny, mrkvový dort je vždycky jasná volba! Tentokrát jsem zkusila přidat kardamon a musím říct, že ke skořici se teda výborně hodí!
Mrkvový korpus:
Troubu předehřejte na 180°C. Smíchejte spolu mouku, cukr, prášek do pečiva a koření. Přidejte mrkev a ostatní suroviny a pořádně promíchejte v polotekuté těsto. Přendejte do vymazané a vysypané formy a pečte 45-55 minut. Kontrolujte špejlí.
Tvarohový krém:
Vyšlehejte ručním mixérem. Rozkrojte dort na 2 půlky a rovnoměrně potřete půlkou krému. Druhou polovinu dejte navrch dortu.
PS: kardamon jsem sehnala v tescu v oddělení mezinárodní kuchyně. Pokud ho ale nemáte, dort vám bude chutnat i bez něho!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI