Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 2 hrnky | jedlá soda | 1/2 lžičky | vejce | 2 ks |
spařené rozinky | 50 g | nastrouhaná velká mrkev | 3 ks | mletá skořice | 1 lžička |
máslo | 2 lžíce | olej | 1 lžíce | mléko | 100 ml |
med | 3 lžíce | zakysaná smetana | 1 kelímek | nasekané vlašské ořechy | 2 hrsti |
Nějak se mi doma sešlo větší množství mrkve. Upotřebila jsem ji jak při vaření tak jsem se rozhodla využít ji i u pečení. Tato podoba mrkvového koláče se u nás velmi osvědčila. Měřítkem byl i náš největší vybíravec, který si s chutí přidával další kousek, a vůbec mu nevadilo, že je koláč z mrkve a posypaný ořechy.
Nejprve si dáme do misky hrozinky a přelijeme je vařící vodou, necháme chvíli odstát. V jiné míse smícháme povolené máslo, olej, med a vejce. Promícháme metličkou. Poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev. V další míse si promícháme mouku, sodu, skořici. Sypkou směs pak přidáváme do směsi s mrkví a přiléváme mléko. Nakonec vmícháme scezené hrozinky. Vzniklé těsto vlijeme do připravené koláčové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Koláč necháme vychladnout a natřeme jej zakysanou smetanou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI