Mrkvový koláč s rozinkami, zakysanou smetanou a ořechy zpět

Ingredience:
špaldová mouka2 hrnkyjedlá soda1/2 lžičkyvejce2 ks
spařené rozinky50 gnastrouhaná velká mrkev3 ksmletá skořice1 lžička
máslo2 lžíceolej1 lžícemléko100 ml
med3 lžícezakysaná smetana1 kelímeknasekané vlašské ořechy2 hrsti
špaldová mouka 2 hrnky, jedlá soda 1/2 lžičky, vejce 2 ks, spařené rozinky 50 g, nastrouhaná velká mrkev 3 ks, mletá skořice 1 lžička, máslo 2 lžíce, olej 1 lžíce, mléko 100 ml, med 3 lžíce, zakysaná smetana 1 kelímek, nasekané vlašské ořechy 2 hrsti

Příprava

Nějak se mi doma sešlo větší množství mrkve. Upotřebila jsem ji jak při vaření tak jsem se rozhodla využít ji i u pečení. Tato podoba mrkvového koláče se u nás velmi osvědčila. Měřítkem byl i náš největší vybíravec, který si s chutí přidával další kousek, a vůbec mu nevadilo, že je koláč z mrkve a posypaný ořechy.

Nejprve si dáme do misky hrozinky a přelijeme je vařící vodou, necháme chvíli odstát. V jiné míse smícháme povolené máslo, olej, med a vejce. Promícháme metličkou. Poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev. V další míse si promícháme mouku, sodu, skořici. Sypkou směs pak přidáváme do směsi s mrkví a přiléváme mléko. Nakonec vmícháme scezené hrozinky. Vzniklé těsto vlijeme do připravené koláčové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Koláč necháme vychladnout a natřeme jej zakysanou smetanou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-04-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI