Muffiny s kaki zpět

Ingredience:
celozrnná špaldová mouka2 hrnkyzralý banán1 kskaki1/2 ks
vejce2 ksprášek do pečiva1 balíčektřitnový cukr3 lžíce
sójové mléko1/2 hrnkuolej2 lžíce
celozrnná špaldová mouka 2 hrnky, zralý banán 1 ks, kaki 1/2 ks, vejce 2 ks, prášek do pečiva 1 balíček, třitnový cukr 3 lžíce, sójové mléko 1/2 hrnku, olej 2 lžíce

Příprava

Určitě jste si už v obchodech všimli jasně oranžového ovoce s exotickým názvem "kaki". Jde o plod ovocného stromu tomelu japonského a svým vzhledem připomíná pomeranč. Chuť kaki je hodně specifická. Je to něco mezi melounem a broskví. Já jsem ho dnes vyzkoušela poprvé a moc mi zachutnalo. Na mém blogu se s ním určitě ještě setkáte.

V mixéru rozmixujeme banán s mlékem. Vlijeme do větší mísy a přidáme ostatní ingredience. Těstem pak plníme formičky na muffiny. Každý muffin na závěr poklademe nakrájenými kousky kaki. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15-20 minut.

2015-01-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI