Cheesecake náplň: | |||||
pomazánkové máslo | 227 g | hnědého cukru | 50 g | vejce | 1 ks |
vanilka | dle chuti | jahody | 1 hrnek | ||
Těsto: | |||||
špaldová či hladká mouka | 200 g | hnědý cukr | 150 g | kypřící prášek | 2 lžičky |
skořice či perníkové koření | dle chuti | sůl | špetka | povolené máslo | 115 g |
vejce | 2 ks | upečená rozmixovaná řepa | 170 g |
Tak tohle se povedlo. Vytuněný muffiny z červené řepy s cheesecake náplní a jahodami. Měla bych správně počkat, až vychladnou a krém ztuhne, ale nešlo odolat.
Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů a začneme připravovat cheesecake náplň.
Do misky dáme pomazánkové máslo a třeme, dokud nepovolí. Ale ne moc. Pak přidáme cukr, vejce, vanilku a vše spojíme dohromady. V malém kastrůlku povaříme jahody s troškou cukru a dáme stranou vychladnout. Dále začneme připravovat těsto na muffiny.
Do větší mísy dáme mouku, cukr, kypřící prášek, koření a sůl. Promícháme a přidáme máslo, vejce a řepu. Mixneme, dokud vše nespojí. Naplníme košíčky tak do 2/3 a uprostřed uděláme lžící důlek, do kterého dáme tak lžící cheesecake krému a na něj povařené jahody.
Pečeme cca 18 - 20 minut dle velikosti košíčků. Po upečení dáme rošt vychladnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI