Ingredience: | |||||
hladká mouka | 100 g | polohrubá mouka | 200 g | třtinový cukr | 200 g |
jedlá soda | 1 lžička | škrob | 1 a 1/2 lžičky | sůl | 1/2 lžičky |
máslo | 175 g | vejce | 2 ks | vanilkový lusk | 1 ks |
hořká čokoláda | 70 g | mléčná čokoláda | 130 g | lískové oříšky ( nejlépe opražené na sucho) | 150 g |
Furt musíte vymejšlet na víkend něco ke kávičce, že jo? Já jak moc nepeču, tak ale dělám báááječný sušenky a řikám jim Muffkies, protože jsou to cookies upečený ve formičkách na muffiny. Tušíte správně, že tenhle nápad vznikl leností, když jsem vzdala snahu o parádní tvary sušenek. Muffkies jsou měkkoučký, voněj máslem a vy je prostě musíte udělat k tomu nedělnímu kafi.
Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Pak do něj v míse vmícháme třtinovej cukr a zašleháme obě vejce. Nakonec přidáme dřeň z vanilkovýho lusku.
V jiné míse smícháme obě mouky, sůl, škrob i sodu a tuto sypkou směs vmícháme do té tekuté. Čokoládu i ořechy, nasekaný na kousky přidáme do těsta, který bude hutný a trochu lepivý. Zamotáme ho do potravinářský folie a necháme cca hoďku a půl odpočinout v lednici.
Troubu předehřejeme na 160 stupňů a z těsta tvarujeme halabala kuličky o průměru asi 3-4cm, který můžete dát na pečící papír anebo do formiček na muffiny, ony se v nich v troubě krásně roztečou a udrží jejich tvar. Pečeme 10-12 minut. Nebojte se, že Muffkies po týhle době vypadají nedopečeně, není tomu tak. Výsledkem jsou pak měkkoučký placičky, který se rozplynou na jazyku.
Tip: zbytek vanilkovýho lusku si dejte do plechovky s cukrem, občas protřepejte a máte na pečení dokonale voňavej vanilkovej cukr a bez CHEMIE!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI