Ingredience: | |||||
skyr | 350 g | vejce | 2 ks | špaldová (nebo klasická) krupice | 2 lžíce |
přepuštěné (nebo klasické) máslo | 30 g | javorový (nebo jiný) sirup | dle chuti | pomerančová kůra | dle chuti |
libovolné ovoce | dle chuti |
Znáte skyr? Tento zakysaný mléčný výrobek má svou tradici na Islandu, pro své kvality se ale jeho oblib rozšiřuje a koupíte ho také u nás. Svým složení a vysokým obsahem bílkovin se podobá našemu tvarohu, svou chutí a jemnou nakyslostí zase řeckému jogurtu. Určitě vám ho doporučuji vyzkoušet.
V míse smíchejte skyr s vejci, pomerančovou kůrou, rozpuštěným máslem a špaldovou krupicí. Doslaďte dle vlastní chuti a nalijte do máslem vymazaných mističek. Nahoru přidejte ještě libovolné ovoce - hodí se například borůvky, maliny, jahody nebo rybíz. Pečte na 150°C do zlatova, přibližně půl hodiny. Po upečení můžete servírovat, nejlépe ještě teplé.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI