Nejjemnější tiramisu zpět

Ingredience:
vejce5 kstřtinový nebo kokosový cukr5 lžicmascarpone500 g
cukrářské piškoty, nejlépe Savoiardi1 balenísilná káva1 šálekAmaretto2 víčka
kvalitní kakao na posypání
vejce 5 ks, třtinový nebo kokosový cukr 5 lžic, mascarpone 500 g, cukrářské piškoty, nejlépe Savoiardi 1 balení, silná káva 1 šálek, Amaretto 2 víčka, kvalitní kakao na posypání

Příprava

Vůbec nevim, proč jsem si na tenhle báječnej italskej dezert tak dlouho netroufala. Příprava je přitom snadná a výsledek fantastickej! Navíc, když trefíte v Lidl Česká republika na italský tejdny a mascarpone pořídíte skoro za pusinku, není co řešit.

Do jedný misky oddělíme žloutky, do druhý bílky. Bílky vyšleháme do tuha a žloutky ušleháme s cukrem do hustý pěny, do který pak metlou zašleháme tiramisu. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný bílky a krém je hotovej. Sranda, co?
Uvaříme si hrnek silnýho kafe, vylijeme do misky, přidáme do něj Amaretto a necháme trochu vychladnout. Piškoty v kávě namáčíme asi tak vteřinku z obou stran a skládáme do připravenýho pekáčku nebo zapejkací misky. Na piškoty přijde polovina krému, a zase vrstva namočených piškotů. Končíme krémem a celý to posypeme kvalitním kakaem. 
Teď naposledy mi zbyly plátky mandlí, tak jsem je hodila nasucho opražit na pánev a nakonec přidala lžíčku cukru na zkaramelizování. Touhle křupavou dobrotou jsem Tiramisu posypala.Taky strašně dobrý.

2016-10-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI