Nepečené datlové kuličky zpět

1. varianta (cca 20-25 kuliček):
měkké datle nebo datlová pasta170 grozpuštěná kvalitní hořká čokoláda70 gjemné ovesné vločky50 g
libovolná směs ořechů a brusinek50 gstrouhaný kokos2 lžíceskořice1/2 lžičky
kokosový olej1 lžíce
2. varianta (cca 20-25 kuliček):
měkké datle nebo datlová pasta170 gkvalitní kakao2 lžícekokosový olej2 lžíce
jemné ovesné vločky50 gsekané ořechy1 lžícearašídové máslo2 - 3 lžičky
kokosový olej1 lžícestrouhaný kokos na obalení
měkké datle nebo datlová pasta 170 g, rozpuštěná kvalitní hořká čokoláda 70 g, jemné ovesné vločky 50 g, libovolná směs ořechů a brusinek 50 g, strouhaný kokos 2 lžíce, skořice 1/2 lžičky, kokosový olej 1 lžíce, měkké datle nebo datlová pasta 170 g, kvalitní kakao 2 lžíce, kokosový olej 2 lžíce, jemné ovesné vločky 50 g, sekané ořechy 1 lžíce, arašídové máslo 2 - 3 lžičky, kokosový olej 1 lžíce, strouhaný kokos na obalení

Příprava

Tyto kuličky nejsou primárně vánoční, ale na Vánoce se určitě velmi hodí. Já je dělala letos už mnohokrát a na Vánoce také chybět nebudou. Variant na jejich výrobu je mnoho a tak si je pokaždé můžete udělat trochu jinak. Já vám přináším dvě různé varianty a věřím, že si domyslíte i nějaké svoje vlastní. Základem jsou dobré datle nebo datlová pasta. V poslední době kupuji spíš datlovou pastu a to přímo u Arabů vedle Super Trump Coffee v Praze (Pražáci jistě vědí). Většinu práce na těchto kuličkách za vás udělá mixér. Jediné, co musíte udělat ručně, je válení kuliček. To je skvělá práce třeba pro děti, které sice budou zapatlané až za ušima, ale určitě se zabaví. Množství surovin berte tak nějak orientačně, je potřeba to vždy přizpůsobit aktuální konzistenci těsta. Musím být tak akorát matlavé, aby kuličky držely, ale ne zas zbytečně moc mastné.

V mixéru nejdříve rozmixujeme ořechy a vločky najemno. Poté přidáme datle nebo datlovou pastu a kokos a opět mixujeme, dokud nezískáme hladkou, lepivou hmotu. Přidáme ostatní ingredience a nakonec přilijeme čokoládu a potom naposledy projedeme mixérem, aby se čokoláda zapracovala. Z lepkavé hmoty tvoříme úhledné kuličky a je hotovo. Kuličky jsou vhodné jako zdravý dezert nebo doplněk ke snídani. 

U druhé varianty opět vše rozmixujeme pomocí mixéru, tvoříme kuličky a ty pak obalujeme ve strouhaném kokosu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-11-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostvánoce
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI