Ingredience: | |||||
ovesné vločky | 50 g | strouhaný kokos | 50 g | kešu ořechy | 70 g |
kakaový prášek | 10 g | datlový sirup či med | 2 - 3 lžíce | kokosový olej bio raw | 40 - 50 g |
Krém: | |||||
Šmakoun brusinky a goji | 100 - 150 g | jahody | 158 g | Vivani čokoláda na vaření | dle potřeby |
Tuto verzi korpusu miluji a je to mé nejoblíbenější "těsto". Jeho využitelnost je strašně pestrá, od dortů, nepečených sušenek, korpusů na tartaletky, košíčky, prostě nemá chybu. Je snadné nejen na přípravu, ale i časově nenáročné. Dnes jsem měla obrovskou chuť na jahody a přemýšlela jsem o krému. Máme zásobu jahod v mrazáku, tudíž nebyl problém si je dopřát. V kombinaci se Šmakounem brusinky a Goji prostě úžasný krém, který se hodí nejen jako náplň, ale i na lívanečky, prostě mňam a navíc je bohatým zdrojem bílkovin, co víc si přát.
Ovesné vločky si nameleme společně s kešu ořechy a kokosem. Nemáčela jsem kešu ořechy předem, využívám sekací nádoby k tyčovému mixéru. Namletou směs ovesných vloček, ořechů a kokosu nasypeme do mísy, přidáme kakaový prášek, datlový sirup a dle konzistence a pojivosti hmoty kokosový olej.
Těsto důkladně propracujeme, košíčky naplníme těstem, pomocí prstů vytvarujeme dno a stěny košíčků, dáme zatuhnout do lednice přibližně na 15 minut. Košíčky musí zatuhnout, aby šly vyndat z formy.
Mezitím si připravíme náplň. Jahody vyšleháme postupně s najemno nastrouhaným Šmakounem brusinky a goji. Jahody přidáváme postupně dle konzistence. Pokud chceme krém, kterým by se výrazněji zdobilo, tak musíme přidat Šmakouna navíc nebo lžíci kokosového oleje, dáme zachladit do lednice a následně nazdobíme.
Nazdobené košíčky vložíme vychladit do lednice a pak si je jen u kávy vychutnáme.
Přeji dobrou chuť.
Korpus bez bkm a vajec, lze zakoupit bezlepkové ovesné vločky, případně nahradit pohankovými vločkami, Šmakoun obsahuje vaječný bílek. Takže pokud jste omezení bílkem, lze nahradit např. vyšlehaným kokosovým mlékem, které dáme na 45 minut do mrazáku, otevřeme, vyšleháme bez tekutého podílu. Vyšlehané kokosové mléko osladíme dle chuti. Krém si oddělíme a část obarvíme kakaovým práškem. Následně již jen nazdobíme světlou a tmavou verzí krému. Pokud chceme jahodovou variaci, nameleme si kešu ořechy či mandle na prach a vyšleháme s jahodami, jahody opět přidáváme dle konzistence, nesmí téct.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI