Ingredience: | |||||
datle | 90 g | nesolené kešu ořechy | 200 g | strouhaný kokos | 150 g |
mandlové mléko | 80 ml | kokosový krém nebo kokosový olej | 3 lžíce | kakaový prášek | 20 g |
voda na namočení datlí | dle potřeby | ||||
Mandlový krém: | |||||
loupané mandle | 150 g | mandlové mléko Prvamel | 100 g | kokosový olej | 1 lžíce |
javorový sirup | dle chuti | ||||
Druhá verze krému: | |||||
kokosový krém Šmakoun | dle potřeby |
Jedny velmi snadné a rychlé nepečené sušenky, které mají jedinou chybu, velmi rychle se ztrácí. Jsem strašně ráda, že našemu malému mlsáčkovi zachutnala nepečená verze sušenek. Navíc se zde může každý vyřádit a přidat si to, co má nejraději. Já jsem tyto nepečené sušenky připravila ve dvou variantách. Jedna byla právě s mandlovým krémem a druhá s kokosovým krémem od Šmakouna pro maminku. Pojďme na ně.
Datle si namočíme ideálně přes noc. Následující den slijeme vodu a rozmixujeme je s částí mandlového mléka. Pokud máte výkonný mixér, můžete veškeré ingredience rozmixovat dohromady.
Já zvolila trošku jiný postup. Rozmixujeme si kešu ořechy a kokos, přidáme rozmixované datle, kakaový prášek a znovu celou směs rozmixujeme. Vzniklou hmotu si přendáme do mísy, ochutnáme a v případě potřeby přisladíme tekutým sladidlem. Já již nesladila. Dle konzistence přilijeme zbylé mandlové mléko a přidáme kokosový krém nebo olej. Je zapotřebí, aby se nám hmota nerozpadala a dobře se s ní pracovalo. Pokud budete pracovat s kokosovým olejem, přidávejte je dle pojivosti a konzistence připravované směsi.
Vezmeme si tvořítko, které naplníme připravenou směsí a umačkáme. Já jsem si na pomoc vzala vykrajovátko na linecké cukroví. Upěchovaná kolečka vytlačíme z vykrajovátka a přemístíme na pečící papír, budeme dávat vychladit a sušenky by se přilepily.
Je na vás zda tyto sušenky budete chtít zdobit či nikoliv.
Jednou z možností je mandlový krém, který připravíte rozmixováním mandlí společně s rostlinným mlékem. Mandlové mléko přidáváme dle konzistence, připravený krém musí být hutný, přidáme tekuté sladidlo a kokosový olej, dáme do lednice zachladit alespoň na hodinu.
Z množství, které jsem uvedla, jsem nazdobila část sušenek a zbylý krém jsem si ponechala v lednici. Je dobré sušenky zdobit pár hodin před konzumací.
Pokud nemáme problém s konzumací vajec a syrovátky můžeme zvolit na ozdobení kokosový krém od Šmakouna.
Zvoleným krémem potřeme sušenky a ozdobíme mini kuličkami.
Na mini kuličky postačí oddělit část hmoty a v dlaních vyválet malé kuličky.
Sušenky dáme vychladit do lednice.
Přeji příjemné mlsání.
Kokosový krém od Šmakouna obsahuje vaječný bílek a syrovátku takže není vhodný při alergii na mléčnou bílkovinu a bezvaječnou dietu tudíž ani vegany. Za inspiraci moc děkuji Kateřině Machálkové, která před časem připravila raw tyčinky, které mne nenechaly spát.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI