Ingredience: | |||||
sýr ricotta | 250 g | sýr Phiadelphia | 300 g | smetana ke šlehání | 300 ml |
rozpuětěné máslo | 75 g | sušenky Oreo | 150 g | cukr moučka | 150 g |
vanilkový cukr nebo vanilkové aroma | 2 lžičky | čokoláda (na vaření, nebo poleva) | 50 g | jahody nebo jiné ovoce | na ozdobu |
lístky máty | na ozdobu |
Nepečený jsem zkoušela poprvé. Chuťově je naprosto delikátní, jen se mi zdálo, že nedržel dostatečně rychle tvar, v receptu je na vychlazení 8 hodin, ale ve skutečnosti drží ideálně tvar až po 24 hodinách. Problém byl také trochu s oddělením dortu od formy, protože sušenky hodně ztuhnou, ale já mu vše odpouštím, protože je to veliké pochutnání.
Forma na dort o průměru 18 - 24 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI