Korpus: | |||||
kešu ořechy nesolené | 200 g | ovesné vločky | 120 g | tmavý karob | 10 g |
kokosový olej raw bio, rozpuštěný ve vodní lázni | 40 g | strouhaný kokos | 100 g | kakaové máslo | 35 g |
datlový sirup | 1 - 2 lžíce | voda | dle potřeby | ||
Náplň: | |||||
banán | 2 ks | ||||
Krém: | |||||
kešu ořechy nesolené | 228 g | kokosový olej raw bio, rozpuštěný ve vodní lázni | 30 g | kakaové máslo | 50 g |
jahody | 180 g | Šmakoun brusinky a goji | 100 g | javorový sirup | dle chuti |
Zdobení: | |||||
jahody | dle potřeby | strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan | dle potřeby |
Dorty jsou pro mě vždy velkou výzvou a velmi často z nich mám strach, dlouho vybírám a hledám několik dní předem, jaké suroviny použiji. U tohoto dortu jsem však strach neměla, byla jsem si surovinami jistá. Tento dort byl pro syna na oslavu dědečkových narozenin a nemusím ani sáhodlouze vypisovat jaký byl, hovoří sám a syn jej náležitě komentoval. Jelikož je poměrně lenoch co se týče krmení, tak tentokrát si dortík střežil a náležitě komentoval "MŃAM, MŃAM", tatínek se musel s malým mlsáčkem podělit o svůj díl a další si vychutnal společně se mnou večer, kdy už malý jedlík spal. Připravte si jej i vy nebudete litovat.
Rozmixujeme si ovesné vločky, kokos, samostatně kakaové máslo, přidám kešu ořechy, které si však musíme namočit. Kešu ořechy namočíme na 8 hodin do vody, následně přecedíme, rozmixujeme v mixéru do hladka a vše spojíme s ostatními surovinami, natlačíme do formy, já zvolila dortovou formu o průměru 21cm, prsty umačkáme dno a tlačíme hmotu k okrajům, kde vytvoříme okraj necelý centimetr vysoký a široký, aby nám vznikla forma, kterou budeme plnit.
Na dno vytvarovaného korpusu rozetřeme rozmačkané banány a následně přidáme krém, který jsme připravili z uvedených ingrediencí. Kešu ořechy, které byly namočené, rozmixujeme do hladka společně s jahodami, rozmixovaným kakaovým máslem, šmakounem brusinky a goji, přidáme rozpuštěný kokosový olej a vše spojíme v hladký krém. V případě potřeby dosladíme javorovým sirupem. Krém rovnoměrně rozetřeme na banánovou náplň, dort ozdobíme pokrájenými jahodami a strouhanou čokoládou a dáme do lednice ztuhnout, já nechala do rána. Nezapomeneme přikrýt alobalem, aby nedošlo k osychání krému a jahod.
Pokud trpíte alergií na vejce nebo z jakéhokoliv důvodu nekonzumujete vejce, vynechte šmakouna a goji a přidejte místo něj například brusinky a krém případně přislaďte. Inspirovala jsem se košíčky na webu Rawmania.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI