Nepečený kešu jahodový dort se šmakounem brusinky a goji zpět

Korpus:
kešu ořechy nesolené200 govesné vločky120 gtmavý karob10 g
kokosový olej raw bio, rozpuštěný ve vodní lázni40 gstrouhaný kokos100 gkakaové máslo35 g
datlový sirup1 - 2 lžícevoda dle potřeby
Náplň:
banán2 ks
Krém:
kešu ořechy nesolené228 gkokosový olej raw bio, rozpuštěný ve vodní lázni30 gkakaové máslo50 g
jahody180 gŠmakoun brusinky a goji100 gjavorový sirup dle chuti
Zdobení:
jahody dle potřebystrouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan dle potřeby
kešu ořechy nesolené 200 g, ovesné vločky 120 g, tmavý karob 10 g, kokosový olej raw bio, rozpuštěný ve vodní lázni 40 g, strouhaný kokos 100 g, kakaové máslo 35 g, datlový sirup 1 - 2 lžíce, voda dle potřeby, banán 2 ks, kešu ořechy nesolené 228 g, kokosový olej raw bio, rozpuštěný ve vodní lázni 30 g, kakaové máslo 50 g, jahody 180 g, Šmakoun brusinky a goji 100 g, javorový sirup dle chuti, jahody dle potřeby, strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan dle potřeby

Příprava

Dorty jsou pro mě vždy velkou výzvou a velmi často z nich mám strach, dlouho vybírám a hledám několik dní předem, jaké suroviny použiji. U tohoto dortu jsem však strach neměla, byla jsem si surovinami jistá. Tento dort byl pro syna na oslavu dědečkových narozenin a nemusím ani sáhodlouze vypisovat jaký byl, hovoří sám a syn jej náležitě komentoval. Jelikož je poměrně lenoch co se týče krmení, tak tentokrát si dortík střežil a náležitě komentoval "MŃAM, MŃAM", tatínek se musel s malým mlsáčkem podělit o svůj díl a další si vychutnal společně se mnou večer, kdy už malý jedlík spal. Připravte si jej i vy nebudete litovat.

Rozmixujeme si ovesné vločky, kokos, samostatně kakaové máslo, přidám kešu ořechy, které si však musíme namočit. Kešu ořechy namočíme na 8 hodin do vody, následně přecedíme, rozmixujeme v mixéru do hladka a vše spojíme s ostatními surovinami, natlačíme do formy, já zvolila dortovou formu o průměru 21cm, prsty umačkáme dno a tlačíme hmotu k okrajům, kde vytvoříme okraj necelý centimetr vysoký a široký, aby nám vznikla forma, kterou budeme plnit.

Na dno vytvarovaného korpusu rozetřeme rozmačkané banány a následně přidáme krém, který jsme připravili z uvedených ingrediencí. Kešu ořechy, které byly namočené, rozmixujeme do hladka společně s jahodami, rozmixovaným kakaovým máslem, šmakounem brusinky a goji, přidáme rozpuštěný kokosový olej a vše spojíme v hladký krém. V případě potřeby dosladíme javorovým sirupem. Krém rovnoměrně rozetřeme na banánovou náplň, dort ozdobíme pokrájenými jahodami a strouhanou čokoládou a dáme do lednice ztuhnout, já nechala do rána. Nezapomeneme přikrýt alobalem, aby nedošlo k osychání krému a jahod.

2016-05-16 Dezerty

Poznámka

Pokud trpíte alergií na vejce nebo z jakéhokoliv důvodu nekonzumujete vejce, vynechte šmakouna a goji a přidejte místo něj například brusinky a krém případně přislaďte. Inspirovala jsem se košíčky na webu Rawmania.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI