Nepečený piškotový dort s jahodami zpět

Ingredience:
smetana ke šlehání250 mlztužovač Smetana-fix1 balíčekzakysaná smetana1 velký kelímek
vanilkový cukr2 balíčkyvanilkový lusk1 kspiškoty1 větší balení
cukrářské piškoty1 baleníjahody500 g
smetana ke šlehání 250 ml, ztužovač Smetana-fix 1 balíček, zakysaná smetana 1 velký kelímek, vanilkový cukr 2 balíčky, vanilkový lusk 1 ks, piškoty 1 větší balení, cukrářské piškoty 1 balení, jahody 500 g

Příprava

Dlouho jsem přemýšlela co udělat za dort pro partnera k narozeninám. Vzhledem k tomu, že jsme se vrátili z dovolené, tak to muselo být opravdu něco velmi rychlého. Jelikož se na mě v obchodě usmívaly jahody, tak jsem se rozhodla, že udělám tento opravdu výborný dort.

Do větší misky si nalijeme smetanu a přidáme ztužovač. Pořádně vyšleháme. Přidáme zakysanou smetanu, 2 vanilkové cukry, vanilkový lusk. Důkladně promícháme. Nakrájíme si jahody na plátky. Do dortové mísy si vyskládáme první vrstvu piškotů. Na to dáme vrstvu připraveného krému. Kraj dortu vyložíme dlouhými cukrářskými piškoty. Na krém poklademe piškoty, pak vrstvu jahod, vrstvu krému, piškotů, jahod a stále opakujeme, dokud nemáme dortovou formu naplněnou. Necháme ztuhnout a hlavně proležet přes noc v lednici. Kdo chce, může poslední vrstvu jahod zalít želatinou.

2016-03-02 Dezerty

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte dort do formy o průměru 18 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnarozeniny
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI