Korpus: | |||||
máslové sušenky | 120 g | máslo | 50 g | ||
Náplň: | |||||
smetanový sýr (např. Philadeplhia – sýr by neměl obsahovat tvaroh) | 500 g | smetana ke šlehání | 100 ml | vejce | 3 ks |
Nutella (může být i více) | 3 velké lžíce | ||||
Višně: | |||||
višně (použila jsem mražené) | 200 g | voda | 100 ml | třtinový cukr | 2 lžíce |
agar | 1 lžička |
Ach, ta Nutella! Když už vím, co se v ní skrývá, raději se snažím této dobrotě vyhýbat. Občas ale prostě zhřeším a navíc mám kolem sebe spoustu lidí, kterým tento cheesecake tak chutná! Palmáč tíží i mé srdce, proto mám už vymyšlenou variantu, jak nutellu nahradit. Lískooříškové máslo a kvalitní čokoláda. Ale o tom až jindy. Teď zpátky k té pravé Nutelle, která je prostě jen jedna..a v přiměřeném množství, jednou za čas si ji může dát každý.
..noo,ale pokud přece jen chcete zdravější variantu už teď, mrkněte na TIP pod receptem.
Cheesecake:
Višně:
TIP: Na zdravou verzi můžete použít Ghítelu od České ghíčko. (Moje nová závislost – jen arašídy, nepražené kakao, med a samozřejmě přepuštěné máslo)
TIP: Pokud máte raději sladší dezerty, přidejte do sýrové směsi med. (Sušenkový základ nedoporučuji doslazovat, sušenky jsou sladké samy o sobě – můžete ale přidat trošku holandského kakaa.
Na cheesecake jsem použila formu o průměru 28 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI