Obrácená jablečná roláda zpět

Ingredience:
vejce5 kscukr5 lžicpolohrubá mouka5 lžic
kypřící prášek do pečiva1 lžičkajablka6 - 8 ksrozinky2 lžíce
skořicový cukr1 ksvanilkový cukr1 ksrum2 lžíce
vejce 5 ks, cukr 5 lžic, polohrubá mouka 5 lžic, kypřící prášek do pečiva 1 lžička, jablka 6 - 8 ks, rozinky 2 lžíce, skořicový cukr 1 ks, vanilkový cukr 1 ks, rum 2 lžíce

Příprava

Mám pro vás tip na rychlou pečenou dobrotu na víkend! A jako bonus, je bez tuku - takže svým způsobem zdravé mlsání. Naše malá Vendulka miluje všechny dezerty s jablíčky. Takže když jsem objevila nový receptík, zajásala jsem. Jenže když jsem roládu upekla podle zdánlivě jednoduchého receptů, tak to stálo za starou bačkoru. Vejce se šlehaly společně s cukrem, těsto bylo tekuté a díky tomu, že neobsahovalo sníh, ani kypřící prášek do pečiva, tak samo sebou ani nevyběhlo. To nemluvím o tom, že těsta bylo i málo (ani nepokrylo celý plech s jablíčky) - no nevadí, snědli jsme to... Ale včera jsem upekla druhou verzi, už podle svého, prostě jsem to "vytunila" a výsledek je úžasný. A teď vám receptík mohu doporučit.

Nejprve si na plech připravíme pečící papír. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na pečící papír, posypeme rozinkami, skořicovým a vanilkovým cukrem. Poté si připravíme těsto. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhá sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, rum a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravené těsto nalijeme na vrstvu jablek a vložíme do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Pečeme do růžova, poté můžeme dotekem na těsto zkusit, zda je upečeno – těsto nesmí lepit. Po upečení si připravíme druhý plech s pečícím papírem (lépe se s papírem stáčí roláda) a roládu na něj překlopíme, a ještě horkou roládu zatočíme jablky dovnitř. Pak již jen necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem. 
Plech používám o velikosti 38 x 30 cm.

2017-01-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI