Ingredience: | |||||
vejce | 5 ks | cukr | 5 lžic | polohrubá mouka | 5 lžic |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička | jablka | 6 - 8 ks | rozinky | 2 lžíce |
skořicový cukr | 1 ks | vanilkový cukr | 1 ks | rum | 2 lžíce |
Mám pro vás tip na rychlou pečenou dobrotu na víkend! A jako bonus, je bez tuku - takže svým způsobem zdravé mlsání. Naše malá Vendulka miluje všechny dezerty s jablíčky. Takže když jsem objevila nový receptík, zajásala jsem. Jenže když jsem roládu upekla podle zdánlivě jednoduchého receptů, tak to stálo za starou bačkoru. Vejce se šlehaly společně s cukrem, těsto bylo tekuté a díky tomu, že neobsahovalo sníh, ani kypřící prášek do pečiva, tak samo sebou ani nevyběhlo. To nemluvím o tom, že těsta bylo i málo (ani nepokrylo celý plech s jablíčky) - no nevadí, snědli jsme to... Ale včera jsem upekla druhou verzi, už podle svého, prostě jsem to "vytunila" a výsledek je úžasný. A teď vám receptík mohu doporučit.
Nejprve si na plech připravíme pečící papír. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na pečící papír, posypeme rozinkami, skořicovým a vanilkovým cukrem. Poté si připravíme těsto. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhá sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, rum a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravené těsto nalijeme na vrstvu jablek a vložíme do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Pečeme do růžova, poté můžeme dotekem na těsto zkusit, zda je upečeno – těsto nesmí lepit. Po upečení si připravíme druhý plech s pečícím papírem (lépe se s papírem stáčí roláda) a roládu na něj překlopíme, a ještě horkou roládu zatočíme jablky dovnitř. Pak již jen necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Plech používám o velikosti 38 x 30 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI