Ingredience: | |||||
zavařené broskve | 0,5 kg | cukr moučka | 100 g | máslo | 150 g |
citronová kůra | 1 lžička | vejce | 2 ks | špaldová mouka (typ 630 Lidl) | 250 g |
kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku | plátky mandlí | 100 g | mléko | 200 ml |
Babička nás neustále zásobuje nějakými zavařeninami, které je potřeba nějak dále zpracovat. A tak když se mi tu sešlo pár sklenic zavařených broskví, byl odpolední moučník skoro jasný. Jen jsem chtěla vyzkoušet něco trochu jiného než například klasickou bublaninu a proto vznikl tento obrácený koláč.
Broskve slijeme a necháme okapat, nakrájíme na plátky. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Na dno formy nasypeme hrst plátků mandlí a vyskládáme plátky broskví. Zbytek mandlí nameleme na jemno. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru, vejce, zbytek mandlí, mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně navrstvíme na broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Koláč necháme lehce zchladnout a pak pomocí dvou talířů překlopíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI