Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 210 g | holandské kakao | 2 lžíce | prášek do pečiva | 1 lžíce |
hořká čokoláda | 1 tabulka (100 g) | máslo (změklé) | 125 g | cukr krupice | 100 g |
celá vejce | 2 ks | vlažné mléko | 125 ml | alkohol - třešňovice nebo višňovice (rum) | 1 lžíce |
posekané rozinky nebo sušené brusinky, višně | 1 velká hrst |
Velice chutný moučník plný čokolády s rozinkami ovoněný a vychucený kapkou alkoholu. Můžete přidat například třešňovici, višnoviči či postačí i obyčejný rum.
Mouku prosejeme s kakaem a práškem do pečiva.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně do něj zašleháme vejce jedno po druhém. Ručně nebo na nejmenších obrátkách na robotu zamícháme do těsta rozpuštěnou čokoládu a následně prosetou mouku, mléko a alkohol (na střídačku po lžících).
Formu vysteleme pečícím papírem. Do formy nalijeme polovinu těsta, na ně poklademe polovinu rozinek (brusinek nebo višní), ty přikryjeme druhou polovinou těsta, na kterou opět poklademe zbylou část sušeného ovoce (jemně do těsta zatlačíme).
Pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Zda je chlebík upečen - vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Chlebík vyklopíme na rošt a necháme ji vychladnout. Pak polijeme čokoládovou polevou (hořká čokoláda, trocha smetany) a necháme ztuhnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI