Ingredience: | |||||
vejce (žloutky a bílky zvlášť) | 3 k | třtinový cukr | 100 g | tuk (např. Hera, při ABKM tuk bez BKM) | 120 g |
vlašské ořechy namleté najemno | 100 g | vlašské ořechy nasekané nahrubo (nemusí být) | hrst | bezlepková směs Doves farm červená (nebo pohanková mouka) | 210 g |
rýžové mléko | 150 ml | prášek do pečiva bez lepku | 1/2 sáčku | tuk | na vymazání formy |
strouhaný kokos | na vysypání formy |
Neznám klasičtější moučník než je bábovka. Je tolik variant a možností jak ji připravit. Tak jsem vyzkoušela její bezlepkovou podobu. Recept však můžete využít i jako klasický, kdy stačí bezlepkovou mouku vyměnit za klasickou pšeničnou. Pokud máte rádi větší kusy ořechů v moučníku, tak přidejte ještě hrst ořechů, které jen nahrubo nasekáte a určitě si pochutnáte.
Nejprve si rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky pak v jiné míse prošleháme s cukrem a povoleným tukem do pěny. Do vyšlehané žloutkové směsi přidáme najemno namleté ořechy, prosátou mouku a prášek do pečiva a pomalu přiléváme mléko a šleháme. Jde o to, aby se všechny ingredience propojily. Nakonec opatrně vmícháme bílky a těsto pak nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme předtím vymazali tukem a vysypali strouhaným kokosem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 - 50 minut. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, je hotová.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Bábovková forma o průměru 22 cm a výšce 11 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI