Těsto: | |||||
mleté ořechy | 160 g | moučkový třtinový cukr | 150 g | máslo | 50 g |
karob/kakao | 2 lžíce | ||||
Sušenky: | |||||
špaldová mouka (na koláče a sušenky) | 150 g | moučkový třtinový cukr | 50 g | máslo | 50 g |
vejce | 1 ks |
Vosí hnízda jsou z mého pohledu tím nejlepším cukrovím na světě!
No a letos se mi příčilo množství piškotů v běžném receptu a chtěla jsem to zkusit jinak, bez piškotů.
Dokonce jsem zjistila, že se tak dělaly dříve - čistě ořechová. Jenže tam byla pro změnu hromada cukru a navíc bílek, což se mi docela příčilo mít neupravený bílek v nepečeném cukroví.
Tak jsem to vymyslela nakonec tak, že jsem využila mamky recept a pozměnila ho podle svého. Bylo to lehce hatla patla, ale nakonec si myslím, že to vyšlo pěkně.
I tak jsou ale docela dost sladké, nechtěla jsem experimentovat zbytečně moc, abych měla větší jistotu, že se těsto povede.
A místo piškotů na slepení jsem upekla máslové sušenky.
V obou případech vše zpracujeme do těsta, které necháme chvilku odpočinout pár hodin v lednici.
Co se týče těsta na vosí hnízda, nebude to s ním o moc lepší, než s klasickým s piškotama. Aspoň tedy u mě je to vyklepávání vždycky o nervy ať už je těsto jakýkoliv.
Připravíme si formičky na vosí hnízda, která vysypaná moučkovým cukrem (nebo můžeme zkusit kokosem) plníme těstem a vyklepáváme na tác, na kterém je necháme proschnout aspoň 2 dny, než je začneme plnit krémem.
Počet vosích hnízd vyjde přibližně na 23 kusů.
Krém jsem tentokrát zvolila pudinkový s příchutí Caffé Latté, kterým jsem plnila také ořechy.
Mezitím, co hnízda schnou, si připravíme sušenky ke slepení.
Z těsta vyválíme silnější plát a vykrajujeme tvary o průměru stejné, jako jsou vosí hnízda.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160°C přibližně 10 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI