Ořechové cupcakes s čokoládovým krémem a višněmi zpět

Ingredience:
polohrubá mouka150 ghladká špaldová mouka100 gvejce3 ks
podmáslí100 mlořechové mléko150 mlrozpuštěné máslo50 g
lískooříšková drť (po výrobě mléka)70 gtřtinový cukr60 gprášek do pečiva bez fosfátů5 g
vanilkový extrakt pár kapeksůl špetkavypeckované višně na ozdobu
Krém:
mascarpone400 gkvalitní vysokoprocentní čokoláda200 g
polohrubá mouka 150 g, hladká špaldová mouka 100 g, vejce 3 ks, podmáslí 100 ml, ořechové mléko 150 ml, rozpuštěné máslo 50 g, lískooříšková drť (po výrobě mléka) 70 g, třtinový cukr 60 g, prášek do pečiva bez fosfátů 5 g, vanilkový extrakt pár kapek, sůl špetka, vypeckované višně na ozdobu, mascarpone 400 g, kvalitní vysokoprocentní čokoláda 200 g

Příprava

Na rodinnou sešlost jsem chtěla připravit něco trochu reprezentativního, tak jsem vsadila na jistotu v podobě čokoládového krému. No, a protože jsem opět dělala ořechové mléko, využila jsem rovnou i zbytky.

Smícháme si mouky s kypřícím práškem. Vezmeme vejce, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, podmáslí, ořechové mléko a ořechovou drť. Vše dohromady prošleháme a přidáme pár kapek vanilkového extraktu. Postupně a za stálého míchání, přisypáváme mouku. Nakonec vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh a ten opatrně vmícháme do vzniklé směsi. Plníme muffinové formičky asi do 3/4 objemu. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut. Mezitím si připravíme krém. Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni, necháme malinko zchladnout, ale ne ztuhnout. Za stálého šlehání postupně lijeme do mascarpone (to musí mít pokojovou teplotu). Vzniklý krém dáme zchladit na pár minut do lednice. Vychladlé muffiny zdobíme krémem pomocí cukrářské zdobičky a navrch přidáme višeň. Takto ozdobené cupcaky dáme ještě do lednice, aby krém ztuhl.

2016-04-11 Dezerty

Poznámka

Cupcakes jsou záměrně méně sladké, protože je sladší krém. Takže kdo má rád hodně sladké nebo bude dělat jiný krém, doporučuji přidat cukr do těsta.

Autor:

Počet porcí
18
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI