Těsto: | |||||
hladká mouka | 420 g | cukr krupice | 150 g | máslo | 150 g |
vejce | 2 ks | med | 2 lžíce | soda | 1 lžička |
mléko | 2 lžíce | ||||
Krém: | |||||
kondenzované mléko | 1 ks | máslo | 250 g | ||
Ořechová směs: | |||||
máslo | 180 g | cukr | 100 g | ořechy | 400 g |
med | 4 lžíce |
Tak toto je opravdu mazec! Nedávno jsem měla možnost tuhle dobrotu ochutnat a hnedle jsem poprosila o receptík. Všem nám to doma moc chutná, takže jsem ihned zařadila do sešitku s recepty a budu tyto ořechové kostky dělat nejen o vánocích, ale i na rodinné oslavy.
Všechny ingredience zpracujeme v tužší těsto. Připravíme si dva plechy a vyložíme je pečícím papírem. Těsto rozdělíme na půl a vyválíme na pečící papír. První korpus upečeme na 170 °C do růžova. Mezitím co se nám peče první korpus, si připravíme ořechovou směs. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a med. Vytvoříme karamelovou směs, do které vmícháme ořechy. Pak si připravíme plech s vyválenou druhou půlkou těsta a na něj navršíme karamelovou směs s ořechy a dáme upéct také na 170 °C do růžova.
Dále si připravíme krém, který je zcela jednoduchý – vyšleháme si jedno kondenzované mléko s máslem v hladký krém. Nakonec vše spojíme v řezy. Na základní korpus namažeme krém, přiklopíme druhým korpusem s ořechy. Pak již jen dáme vychladit a necháme uležet alespoň dva dny. Po uležení nakrájíme na malé kostky pomocí vroubkovaného nože.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI