Ořechové kostky zpět

Těsto:
hladká mouka420 gcukr krupice150 gmáslo150 g
vejce2 ksmed2 lžícesoda1 lžička
mléko2 lžíce
Krém:
kondenzované mléko1 ksmáslo250 g
Ořechová směs:
máslo180 gcukr100 gořechy400 g
med4 lžíce
hladká mouka 420 g, cukr krupice 150 g, máslo 150 g, vejce 2 ks, med 2 lžíce, soda 1 lžička, mléko 2 lžíce, kondenzované mléko 1 ks, máslo 250 g, máslo 180 g, cukr 100 g, ořechy 400 g, med 4 lžíce

Příprava

Tak toto je opravdu mazec! Nedávno jsem měla možnost tuhle dobrotu ochutnat a hnedle jsem poprosila o receptík. Všem nám to doma moc chutná, takže jsem ihned zařadila do sešitku s recepty a budu tyto ořechové kostky dělat nejen o vánocích, ale i na rodinné oslavy.

Všechny ingredience zpracujeme v tužší těsto. Připravíme si dva plechy a vyložíme je pečícím papírem. Těsto rozdělíme na půl a vyválíme na pečící papír. První korpus upečeme na 170 °C do růžova. Mezitím co se nám peče první korpus, si připravíme ořechovou směs. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a med. Vytvoříme karamelovou směs, do které vmícháme ořechy. Pak si připravíme plech s vyválenou druhou půlkou těsta a na něj navršíme karamelovou směs s ořechy a dáme upéct také na 170 °C do růžova.

Dále si připravíme krém, který je zcela jednoduchý – vyšleháme si jedno kondenzované mléko s máslem v hladký krém. Nakonec vše spojíme v řezy. Na základní korpus namažeme krém, přiklopíme druhým korpusem s ořechy. Pak již jen dáme vychladit a necháme uležet alespoň dva dny. Po uležení nakrájíme na malé kostky pomocí vroubkovaného nože.

2016-12-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI