Těsto: | |||||
droždí | 20 g | třtinový cukr (rozmixujeme na prášek) | 50 g | obilné mléko | 200 ml |
celozrnná mouka | 400 g | vejce | 2 ks | máslo | 80 g |
Náplň: | |||||
vlašské ořechy | 500 g | třtinový cukr | 50 g | rozinky | 100 g |
obilné mléko | 200 ml | skořice | dle chuti |
Na řezu vypadá krásně, ale není to vůbec nic složitého. Nejtěžší je asi nalouskat tu hromadu vlašáků (smích).
Připravíme si kvásek a ze surovin na těsto vypracujeme bochník. Necháme kynout hodinu. Ořechy na náplň nasekáme (jemněji než já, protože se to pak víc sype), smícháme s cukrem, skořicí a zalijeme horkým mlékem. Necháme zchladnout. Těsto po vykynutí rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme je do placek a do každé dáme třetinu ořechové náplně. Zavineme a do formy na chlebíček (vymazané nebo s papírem) naskládáme na sebe 3 malé záviny (dva dolů a jeden navrch). Pečeme asi 45 minut při 180°C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI